Tööõigus


Küsimus: Kas on õigust tööandjal teha sellist korraldust, et põhipuhkust ei tohi võtta ajavahemikul 01.10-15.01?01.02.2018

Tere,
02.01.18 sain oma otsejuhilt meili, et on aeg alustada puhkuste ajakava koostamisega ja puhkuseaja planeerimisel palus arvestada, et ... piirkonnas on võimalik puhkuseid planeerida ajavahemikul 16. jaanuar kuni 14. november, välja arvatud 15. november-15.jaanuar. 04.01.18 saatsin juhile oma puhkusesoovid. 29.01.18 sain juhi poolt uue meili, kus oli kirjutatud, et neljandas kvartalis 2018 ei võta jaevõrgu üksuses ükski töötaja korralist puhkust ja talvepuhkust. Põhjuseks oli pandud - uue kassaprogrammi paigaldamine ja juurutamine. Saatsin juhile kohe vastuse, et mul on 9-aastane laps ja seoses sellega puhkuse soovin ikka lapse koolivaheajal 22.10.18 – 28.10.18. Juhi vastus oli: Kahjuks see korraldus kehtib kõikide töötajate suhtes. Seoses sellega, mul on küsimus - kas tööandjal on õigus teha sellist korraldust töötajate puhkuste kohta?
Vastust ootama jäädes

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Põhipuhkuse andmise kord on reguleeritud töölepingu seadusega (TLS). Üldreegel on, et põhipuhkust tuleb võimaldada ja kasutada kalendriaasta jooksul ja täies ulatuses. Tööandja saab töötajate puhkuse kasutamise aega määrata igal aastal esimese kvartali jooksul, kui koostab puhkuste ajakava.

Tööandjal on puhkuste ajakava koostamisel oluline arvestada puhkuse soove, mis tulevad TLS § 69 lg-s 7 nimetatud isikutelt ja sätestatud olukordades. Õigus nõuda põhipuhkust sobival ajal on:
- naisel vahetult enne ja pärast rasedus- ja sünnituspuhkust või vahetult pärast lapsehoolduspuhkust;
- mehel vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal;
- vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last;
- vanemal, kes kasvatab seitsme- kuni kümneaastast last, – lapse koolivaheajal ja
- koolikohustuslikul alaealisel – koolivaheajal.

Seega kui Teil on 9-aastane laps, on Teil õigus nõuda põhipuhkust lapse koolivaheajal. Tööandjal pole alust puhkuse andmisest keelduda.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).