Tööõigus


Küsimus: Kas saaksin lahkuda 2,5 kuu asemel 1,5 kuu pärast, kuna selgus, et saaksin varem tööle, kui algul arvasin?02.02.2018

Teatasin oma lahkumisest 2,5 kuud ette ja esitasin ka lahkumisavalduse. Nüüd, 2 nädalat hiljem selgus, et võin asuda tööle uude firmasse ka varem. Kas võin teha uue lahkumisavalduse ja teatan nüüd 30 päeva ette? Ehk, kas saaksin lahkuda 2,5 kuu asemel 1,5 kuu pärast? Juhul, kui ei olda nõus esimest lahkumisavaldust muutma. Aitäh!

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Saan aru, et tegite tööandjale korralise ülesütlemisavalduse, mille kohaselt lõppeb töösuhe kahe ja poole kuu pärast. Nüüd küsite, kas saate teha uue korralise ülesütlemisavalduse ning lahkuda kuu aja pärast.

Selgitan, et juba tehtud ülesütlemisavaldust ehk tahteavaldust saate muuta või tagasi võtta üksnes poolte kokkuleppel. Sama töösuhet kaks korda korraliselt üles öelda ei saa, küll aga on võimalus etteteatamistähtaja jooksul öelda töösuhe üles erakorraliselt. Samas, kui Teil erakorraline põhjus puudub (teise töö leidmine seda ei ole), siis võib tööandja üleütlemise vaidlustada ja sellega võivad kaasneda ebameeldivad tagajärjed (töövaidlus, rahalised kulud jne).

Antud juhul oleks kõige mõistlikum teha tööandjale ettepanek töösuhte poolte kokkuleppel lõpetamiseks.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).