Tööõigus


Küsimus: Millal peaks saama viimase palga (lõpparve) töölt lahkudes, kas viimasel tööpäeval või järgmisel palgapäeval?07.02.2018

Tere,
3.02 oli mul lepingu järgi viimane tööpäev (esitasin ise avalduse 30 päevase ette teatamis ajaga). Muidu on mul palgapäev 15-ndal kuupäeval, aga siit tekib nüüd küsimus, et kas lepingu lõppemisega on tööandja kohustatud ka maksma töötasu samal päeval või võib ta seda teha ka nii öelda tavalisel palgapäeval?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Töölepingu seaduse § 84 sätestab töölepingust tulenevate nõuete sissenõutavaks muutumise hetke, milleks on töölepingu lõppemine. Ehk lepingu lõppemise päeval on tööandjal kohustus maksta töötajale välja nn lõpparve (nt töötasu, hüvitis kasutamata jäänud puhkusepäevade eest jms).

Kuna töölepingu lõppemise päev langes nädalavahetusele, oleks pidanud tööandja lõpparve välja maksma järgneval tööpäeval ehk antud juhul 5. veebruaril. Kui tööandja seda kohustust täitnud ei ole, on Teil nõuda viivist võlaõigusseaduse §-des 94 ja 113 sätestatud tingimustel ja korras iga viivitatud päeva eest (hetkel 0,022% päevas).

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).