Tööõigus


Küsimus: Kas tööandjal on õigus eelneval tööpäeval teavitada, et järgmisel päeval pean minema teise tehasesse tööle?27.02.2018

Sooviks teada, kas tööandjal on õigus eelneva tööpäeva lõpul töötajat teavitada, et järgmine päev peab minema teise tehasesse tööle (tehaste vahe ~1,7 km, tehased on sama firma omad)?

Vastus: Anni Raigna, Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Tere!

Kõik oleneb sellest, mis on töötaja töökohana kokku lepitud. Kui töötamise koht on näiteks aadressi täpsusega, siis saab tööandja teise kohta tööle saata üksnes lähetuse raames. See tähendab, et tööandja peab kokkulepitud töökohast teise töökohta saates hüvitama töötajale mõistlikud kulud (nt sõidukulu).

Kui aga töötamise kohas on kokku lepitud omavalitsusüksuse täpsusega (nt Tallinn), siis peab töötaja olema valmis töötama Tallinna piires asuvates tehastes.

Seega oleneb kõik sellest, milline on töötamise koha kokkulepe ning arvestada tuleb võimalusega, et tööandja võib töötajat lähetada, kui saadab töötaja tööle asukohta, milles pole lepingus kokku lepitud (sh kulud hüvitades).

Iseküsimus on see, kas on mõistlik, et tööandja teatab päev varem ette, et töötaja peab järgmisel päeval teises kohas töötama.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).