Tööõigus


Küsimus: Tööandja alusetud süüdistused, mida teha?12.10.2011

Olen töötanud praeguse tööandja alluvuses ligi 10 aastat. Käesoleva aasta märtsist asusin tööle valvurina, kuna isa vajab hooldamist ja graafiku alusel töö sobis hästi. Töölepingust mittetulenevalt (kohustus pandud valvuritele suusõnaliselt) võtame vastu ka firmale toodavat raha, mis pannakse tšeki ja ümbrikuga ülemuse postkasti. 21. juulil tegin seda minagi ja pahaaimamatult....kuni möödus paar nädalat ja ülemus helistas, et millegipärast pole raha temani jõudnud. Otseselt ta mind ei süüdistanud, sest arvas, et ehk ta ise ei mäleta ja lubas veel otsida. Helistasin talle mitu päeva järjest ja ta rahustas, et tal pole aega olnud ja ärgu ma muretsegu. Süda valutas ikka, sest tegu oli 1000 euroga ja tundes firma omanikke, aimasin halba. Raha keeldusin vastu võtmast kuni pole asi selgunud. 5.oktoobril kutsus ülemus mind enda juurde sooviga minuga vestelda. Ja vestlus algas teemal "kleptomaania". Küsisin otse, et kas ta süüdistab mind raha kadumises ja ta vastas, et ei süüdista, aga tunnistagu ma, et olen kleptomaan ja töötame rahulikult edasi. Palusin tal tuua mingi konkreetne näide tema kahtlustest ja sealt tuli nii inetuid solvanguid, et sain närvivapustuse.
Töötajad lohutavad ja arvavad, et ei peaks lahkumisega ruttama, sest siis saab ülemus võidu. Edasi ei saa ka töötada, sest ei te ju kuna ta millegi muuga proovib mind süüdi lavastada (territoorium suur ja tööriistu palju). Saan aru, et soovib minust vabaneda ja tehes seda äärmiselt alandavalt (mis ongi selles firmas kombeks).
Kui kirjutan avalduse töösuhte lõpetamiseks tööandja tõttu, siis ta ju eirab kõike, aga kokkuleppel temaga jään mina kaotajaks.
Palun andke nõu, kuidas peaksin edasi tegustema? Käin praegu küll tööl, aga see on meeletu stress.

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Teie küsimusest saan aru, et tööandja käitumine annab aluse lõpetada tööleping teiepoolse erakorralise ülesütlemisega TLS § 91 lg 2 p1 ja p3 alusel, sest tööandja on kohelnud Teid ebaväärikalt ja töö jätkamine seab ohtu Teie hea nime.
Teiselt poolt tuleb silmas pidada, et selliselt töölepingut üles öeldes jääb tõendamiskohustus töötajale.
Lahendust pakkuda on raske, kuid kõigepealt võiks anda tööandjale teada, et sellise käitumise jätkudes olete valmis tõendama tööandja vastuvõetamatut käitumist ning ütlete töölepingu erakorraliselt üles. Sellega kaasneb tööandjale kohustus maksta Teile 3 kuu hüvitis.
Suhete paranemist soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu