Tööõigus


Küsimus: Milline taotluse tööandjale esitada, et käia iga kuu oma puudega abikaasaga arstil?15.05.2018

Minu abikaasa on sügava puudega ja pime. Ta peab käima iga kuu üks kord erialaarsti vastuvõtul. Mina saadan teda, sest pimeda saatjana usaldab ta mind. Olen selleks iga kord suuliselt küsinud tööandjalt vaba aega ja selle ka iga kord saanud. Ühekordse arstilkäigu peale (sõit 2x75 km, ooteaeg, analüüsid) kulub kolm kuni neli minu töö tundi, pärast mida naasen alati tööle.
Vaatamata sellele, et tööandja on alati lubanud ära käia, rõhutab ta, et tegelikult ta seda sellisel kujul lubama ei peaks. St ei kuulu töölepingu seaduse "mõistliku aja" sisse, kuna on regulaarne ärakäimine. Samas ta ei selgita, kuidas peaksin käituma. Mina ei soovi erikohtlemist vaid seda, et asjad oleksid seaduspärased ja korrektsed ning minu abikaasa arstivisiit turvaliselt teostatud. Millise taotluse peaksin esitama tööandjale sellisteks ärakäimisteks ja kui palju pean ette teatama? Antud tööpostile asudes teavitasin kohe, et minu perekonnas selline olukord on, samuti olen teavitanud asutuse juhte iga kord, kui need on vahetunud.

Vastus: Meelis Pirn, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Barrister, http://barrister.ee/

Seadus ei näe ette sellisteks vajadusteks lisapuhkepäevi. Vahel nähakse sellised võimalused ette ettevõtte sisekorrareeglites või kollektiivlepingutes.
Kui teie ettevõttes selliseid soodustusi ette nähtud ei ole, siis võib tööandja kokkuleppel anda teile kas tasustatud või tasustamata puhkepäevi. Kui tegemist on tasustatud puhkepäevadega, siis antakse need teie põhipuhkuse arvel. Tööandja poolt on tegelikult ka see vastutulek, sest töölepingu seaduse 68 lg 5 kohaselt on tal õigus keelduda põhipuhkuse jagamisest lühemaks, kui seitsmepäevaseks osaks.
Võiksite kaaluda ja tööandjaga arutada võimalust töötada pisut väiksema töökoormusega. Et ühel nädalal kuus töötate mitte 5, vaid 4 päeva.