Tööõigus


Küsimus: Töölepingut sõlmitud ei ole ja makstakse vähem kui tööpakkumises lubatud oli14.10.2011

Tere!
Mu vennal on selline olukord: töötab uues kohas 1,5 kuud, tööpakkumises oli kirjas bruto 900-1300 eurot, vestlusel juhataja ütles, et makstakse 5 eurot neto tunnist. Töötab E-R 8-17, seega 40h nädalas. Esimene kuu sai poole kuu eest palka 175 eurot ja nüüd terve kuu eest 300 eurot. Töölepingut siiani sõlmitud pole, kuna juhatajal on kogu aeg nii kiire-kiire. Kuigi dokumendist on koopia tehtud ja palk on arvele kantud. Mida selle asjaga teha annab? Kas üldse seaduslikku alust on, kuna lepingut ametlikult paberile pole tehtud?

Kena päeva!
Tänan ette vastuse eest!

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Kuigi kirjalik tööleping on nõutav pikema kui 14-päevase töösuhte korral, ei muuda selle vorminõude täitmata jätmine suulist töölepingut olematuks.
Teie venna puhul sõltuvad võimalikud tegevusvariandid sellest, mida ta ise soovib taotleda. Kas kirjalikku töölepingut? Saamata jäänud töötasu? Töökoha säilitamist või lahkumist koos saamata jäänud töötasu ja võimalike hüvitistega? Teoreetiliselt on võimalikud erinevad lahendused, kuid eelkõige peab Teie vend sõnastama oma eesmärgi, kokku koguma kõikvõimalikud tõendid ja siis minema kas tööinspektori vastuvõtule või tööõigust tundva spetsialisti juurde konsultatsioonile.
Häid ja õiglaseid lahendusi soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu