Tööõigus


Küsimus: Kas kutsekoolis õppijatele on ka määratud teatud tundide arv nädalas?23.10.2018

Tere!
Vaatasin natuke seadusi ja leidsin ainult põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste normtunnid nädalas. Kas kutsekoolis õppijatele on ka määratud teatud tundide arv nädalas?
Olen ise kutsekooli õppija ja täiskasvanud. Meil on ühel päeval 14 akadeemilist tundi ning kas see on normaalne ja lubatud? Ning sellel nädalal, kui on meil väga pikk päev koolis, on nädalas 42 akadeemilist tundi. Kas peaks olema ka rohkem ja pikemaid pause, et õpilastel oleks võimalus söömas käia ka õhtul? Viimaste tundide vahel on ainult viie minutilised pausid. Selle ajaga ei jõua nagu söömas käia.

Ette tänades

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Kutseõppeasutuse seaduse (KutÕS) § 27 lg 3 kohaselt on õppetöö maht õppeaastas 60 arvestuspunkti ning KutÕS § 26 lg 1 kohaselt vastab üks arvestuspunkt 26 tunnile õpilase tööle teadmiste ja oskuste omandamisel. Päevast n.ö õppenormi või tundide arvu seadus ei kehtesta. Õppetöö jaotumise õppeaastas otsustab kutsekool.

Täpsustavate küsimustega kutsekoolis õppijate õppe mahtude, akadeemiliste tundide arvu jms osas võite pöörduda Haridus- ja teadusministeeriumi poole hm@hm.ee

Kui Teil on küsimusi töösuhete kohta, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).