Tööõigus


Küsimus: Kas AS likvideerimisel on juhatuse liikmel, kes määratakse likvideerijaks, õigus saada koondamistasu?28.11.2018

Kas aktsiaseltsi likvideerimisel on juhatuse liikmel, kes määratakse likvideerijaks, õigus saada koondamistasu nagu teistel töötajatel, kellega tööleping lõpetatakse? Juhatuse liige ei ole saanud juhatuse liikme tasu.
Tööstaaž ettevõttes 12 aastat.

Vastus: Kaire Saarep, Ennetusosakonna juhataja, Tööinspektsioon, www.ti.ee

Lugupeetud pöörduja

Juhatuse liikme lepingut reguleerib võlaõigusseadus. Võlaõigusseaduses ei ole sätestatud kohustuslike hüvitisi lepingu lõppemisel või ülesütlemisel. Pooltel on võimalik erinevates hüvedes lepingus kokku leppida. Koondamist ja hüvitist koondamise korral reguleerib töölepingu seadus, mis ei laiene juhatuse liikme lepingule.

Seega kui juhatuse liikme lepingus pole lepingu lõppemise juhul kokku lepitud hüvitise saamist, siis töölepingu seaduses sätestatud koondamise regulatsioon juhatuse liikme lepingule ei laiene.

Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal. Kui Teil tekib täiendavaid küsimusi, siis võite kirjutada Tööinspektsiooni juristi e-posti aadressile jurist@ti.ee või helistada infotelefonil 640 6000 (E-R 9.00-16.30).