Tööõigus


Küsimus: Kuidas peaks toimuma ühest kauplusest teise üle viimine?27.01.2012

Tere. Olen töötanud Konsumis kassapidajana 2 aastat. Mul on 2 alaealist last, 5- ja 11-aastane. Abikaasa käib oma töökoha kaudu välismaal tööl. Palusin juhatajat, et kas ta saaks töögraafiku nii teha, et ma ei ole tööl kauem kui kuni 20.00. Juhataja oli nõus. Kuu saingi nii tööl käia. Siis juhataja enam ei olnud nõus sellist töögraafikut tegema. Mees on välismaal tööl ja lapsed on üksi, osad tööpäevad lõpevad 22.00 koju saan 22.30. Läksin personalijuhi jutule. Personalijuht pakkus mulle teise kauplusse üleviimist, seal pidi koht vabanema. Käisin teises kaupluses juhataja jutul, ta oli nõus mind tööle võtma 9.00-17.00, et koht vabaneb just. Sai kokku lepitud, et veebruari alguses viiakse mind sinna üle. Ja nüüd ütles minu juhataja, et ma ei saa minna, et pean veel 1 kuu tööl olema. Sooviksin teada, kuidas ühest kauplusest teise üleviimine käib ja kas ma pean veel 1 kuu ootama. Sel juhul võib teisest kaupluses töökoht kaduda. Ette tänades.

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Asutusesisene liikumine ei ole töölepingu ülesütlemine, millega kaasneb 30-päevane etteteatamise kohustus. Samuti ei pea selleks sõlmima uut töölepingut. Kui muutub töölepingus märgitud töö tegemise asukoht, mis tavaliselt on määratletud asula täpsusega ja töötingimused, siis tuleks teha sellekohane töölepingu lisa.
Siiski on tööandjal, milleks on Konsum, mitte ühe kaupluse juhataja, oma sõna siin öelda ja otsustada, millal on töökorralduslikult võimalik Teie üleviimine teise kauplusesse. Eeldan, et kaupluse juhataja käis ka ise personalijuhi juures ja selgitas temale, et 1 kuu on vajalik Teile asendaja otsimiseks.
Olemasoleva info põhjal tundub, et tööandja soovib Teile vastu tulla, kuid samas peab ta tagama katkematu töökorralduse.
Soovides Teile jõudu selle 1 kuu korraldamiseks, mis Teil tuleb oodata:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu