Tööõigus


Küsimus: Kas tööandjal on õigus nõuda töötasust kinnipidamise avaldust?22.02.2012

Tere!

Töötan kaupluses klienditeenindajana, liisinglepingut vormistades jäi märkamata dokumendi kehtivuse kuupäev - oli aegunud. Hiljem selgus, et tegu oli kelmusega. Antud isik kasutas sugulase dokumenti (oli sarnane fotol olnud isikule). Krediidiandja andis lepingule jaatava vastuse. Avaldus politseile on firma poolt tehtud ning uurimine käib. Tööandja aga käseb kirjutada kauba maksumuse summas töötasust kinnipidamise avaldus. On neil seda õigust teha, kuna varem kontrollis dokumenti krediidiandja, nüüd aga klienditeenindaja?
Vastatvaid koolitusi meie kollektiiv aga saanud pole.

Vastus: Merike Michelson, info- ja personalitöö, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere.

Teie poolt jagatud informatsioonist ei selgu töötajapoolset vastutust, mis kajastub reeglina töölepingus, ametikirjelduses vmt töökorralduslikus dokumendis.
Nägemata nimetatud dokumente, ei saa siinkohal kahjuks Teile kindlat vastust anda, kuid kõigi eelduste kohaselt ei ole õigus nõuda kahju hüvitamist enne, kui uurimine antud juhtumi osas pole veel lõppenud? Samuti on ebareaalne, et sellise tehingu puhul vastutab ainult klienditeenindaja, kui otsuse langetab nn. krediidiandja?

Ebaõiglaste otsuste vältimiseks soovitan registreeida kohaliku tööinspektor-juristi tasuta vastuvõtule. Kontaktid selleks leiate Tööinspektsiooni kodulehelt.

Õiglaseid lahendusi soovides:

Merike Michelson

www.metiabi.eu
info@metiabi.eu