Tööõigus


Küsimus: Kas tööandja saab puhkuse tühistada ja tööle tagasi kutsuda?29.02.2012

Tere.
Töötan jaekaubanduses ühe kaupluse juhatajana. Soovisin puhkust jaanuaris 2 nädalat, millega oli nõus ka minu ülemus. Kui nädal oli möödas, helistas ülemus ja ütles, et tühistab mu puhkuse ära, sest poes on asjad kõik segamini ja töö tegemata jäänud (minu asendajal siis - kuidas mina selle eest vastutan), et pean kiiresti tagasi tulema ja asjad korda seadma. Puhkuseraha ma olin juba 2 nädala eest saanud. Läksin siis tööle tagasi...nüüd on sellest kuu aega juba möödas. Kas tal on õigus minu puhkust üldse tühistada? Nüüd on poes juba nii hull olukord, et ma ei saa puhkust lähima poole aasta jooksul võtta. Minu puhkust on aga kogu aeg edasi lükatud ja nüüd siis hoopis tühistati. Kuna ma juhataja olen, kas mul siis mingeid õigusi mul polegi? Näiteks ennast tööst täielikult välja lülitada ja puhata. Telefon välja lülitada? Minu ülemus ütles, et pean olema kogu aeg telefonitsi kättesaadav ja töötama ka nädalavahetusel, kui tema arvates jälle poes asjad valesti on (muidu töötan e-r). Kas selline käitumine minu tööandja poolt on lubatud? Nüüd siis peaksin saama millalgi nädala palgata puhkust või kuidas ma peaksin sellest aru saama ja üldse edasi käituma või ette võtma? Sest 2 nädala eest on ju makstud, kuigi teise nädala ma juba töötasin...vabandust aga ma ei tea kuidas sellises olukorras käituda?

Aitäh abi eest!

Vastus: Merike Michelson, info- ja personalitöö, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere.

Esitatud küsimused seavad kahtluse alla Teie tööandja seaduspärase käitumise nii mitmeski aspektis. Selleks, et anda vastus konkreetsete eksimuste kohta, oleks vaja tutvuda teatud dokumentidega ning saada vastused tekkinud küsimustele.
Antud portaalis ei pea siiski mõistlikuks analüüsida seda teema mahu ning kõikide asjaolude teadmatuse tõttu.

Soovitan õiguste väljaselgitamiseks registreerida oma piirkonna tööinspektori tasuta vastuvõtule või spetsialisti konsultatsioonile lisatud aadressil.

Kordaminekuid soovides:

Merike Michelson

www.metiabi.eu
info@metiabi.eu