Tööõigus


Küsimus: Olen haiguslehelt tagasi, kuid tööandja enam sama tööd ei paku, kas pean nõustuma teise tööga?25.03.2012

Tere,
Olin puhkusel 31 päeva, olles Austraalias.
14. veebruaril pidin olema tagasi tööl, kuid mõni päev varem sattusin mootorratta õnnetusse (murdusid 2 ribi jne.). Olin kokku haiguslehel 5 nädalat.
Juba minu puhkuse ajal võeti tööle uus töötaja ja inimene, kes töötas enne hotelli hommikusöögis, määrati päevasesse restorani-baari vahetusse. Nüüd teatasin tööandjale, et lõpetan haiguslehe ja et ta teataks mulle minu tööpäevad ehk siis saadaks graafiku.
Tööandja ei vastanud e-mailidele, rääkimata elementaarsest viisakast suhtumisest, et küsida kuidas tervis ja millal tagasi tööle naasen.
Väidetavalt ta vastas minu meilidele, kuid mina neid kätte ei saanud.
Lõpuks läksin kohale ja jutt oli lühike. Töötasin enne päevases vahetuses restoran-baaris, nüüd aga öeldi, et pakkuda on vaid hommikusöögi vahetust, mis algab kell kuus hommikul. Minule selline tööaeg ei sobi mitte kuidagi, samuti ei ole ma kandideerinud tööle tulles hommikusöögi töötajaks. Samas on töölepingus lihtsalt kirjas, et olen tööl kui klienditeenindaja, seega võivad nad mind paigutada erinevatesse kohtadesse tööle, tööaeg ei ole samuti määratletud töölepingus. Kuid tööaeg siiski ei sobi, hetkel käin ka taastusravis ja füsioteraapias seoses tervisega. Need ajad on hommikused, minu tööpaev algas enne 10.30... Mida siis teha, kas saaksin lõpetada ise oma töölepingu mingi punkti alusel, et säiliks vähemalt minu keskmine töötasu kui registreerin töötuks? Või peaks tööandja ise lepingu lõpetama, sest nende pakutav muudatus ja tööaeg ei ole kuidagi vastuvõetav. Elan piisavalt kaugel, see oleks ka võimatu sellisel ajal tööl käia. Mida peaksin tegema, mille alusel leping lõpetada või paluda lõpetada, et mulle säiliks vähemalt paar kuud keskmine töötasu töötuks jäädes?

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Suure tõenäosusega saaksite toetuda väljakujunenud töökorraldusele ja praktikale, mida nüüd tööandjapoolselt muuta tahetakse. Kui tööandja soovib muuta töötingimusi, siis tuleks sõlmida vastav kokkulepe. Täpsema vastuse saamiseks peaksite siiski pöörduma elukohajärgse tööinspektori või tasulise spetsialisti poole, võttes kaasa oma tööleping ja selgitades kõiki asjaolusid, mida Teie küsimus praegu ei kajasta. Ainult küsimuses olevatele andmete toetudes võin anda nõu, mis viib soovitule vastupidisele tulemusele.
Selgust töösuhetes soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu