Tööõigus


Küsimus: Kui tööandja võttis vastu lahkumisavalduse minu sooviga lõpetada leping koheselt, kas siis ta aktsepteeris seda?02.07.2012

Tere.
Alustasin mõni aeg tagasi oma tööd ilma kirjaliku lepinguta. Leidsin, et see on liiga kurnav ja raske minu jaoks ning samuti sain ka uue tööpakkumise.
Viisin lahkumisavalduse juhatajale, kus oli kirjas, et soovin töösuhte lõpetada koheselt. Kas mul on õigus lahkuda töölt koheselt, kui tööandja avalduse vastu võttis, kas see läheb kokkuleppe alla, et võin ka töölt lahkuda varem kui katseajal 15 päeva?
Samuti peab minu tööpostil (söögikoht) olema tervisetõend. Kas selle puudumisel võin üldse töötada?

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Avalduse vastuvõtmine ei tähenda automaatselt avalduse sisuga nõustumist. TLS § 96 määrab katseajal töölepingu ülesütlemise etteteatamistähtajana 15 päeva. Etteteatamistähtaja rikkumise eest on teisel osapoolel õigus nõuda hüvitist etteteatamise tähtajast puudujäävate päevade võrra.
Tööandja võib rahuldada Teie avalduse kohese lahkumise kohta poolte kokkuleppel (TLS § 79) kui ta selleks nõus on.
Mis puudutab küsimust Teie tervisetõendi kohta, siis peaksin täpselt teadma Teie ametikohale seadusega esitatavaid nõudeid. Küsitavusi tekitab seegi, mis asjaoludel nõustusite töötama ilma tervisetõendita töökohal, mis Teie sõnul eeldab tervisetõendi olemasolu? Võimaliku vaidluse korral võib muutuda oluliseks osapoolte hea- või pahausklik käitumine.
Soovides oma õiguste ja kohustuste tasakaalustatud täitmist:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu