Tööõigus


Küsimus: Kuidas toimida, et oma töötasu kätte saada, kui tööandja ei maksa nii nagu kokku lepitud?02.07.2012

Tere!
Olen tööandja juures tööl alates 01.06.2011, selle aja jooksul (kuni tänaseni) olen töötasu pangakontole saanud 4 korda ja seda ka mitte täies ulatuses ja õigeaegselt, viivitusega, töölepingus on küll kirjas, et palk makstakse 5. kuupäevaks, aga seda ei ole juhtunud. Enamus maksmised on toimunud sularahas (allkirja vastu), aga seda on antud ka nii palju, kui vaja on läinud (küsitud - palju tahad), mitte kui palju olen välja teeninud. Võlg aina kasvab, kuna käin tööl vahelduva eduga edasi. Tööandja muudkui lubab, et homme saab, aga raha pole kuskil. Makse ta minu eest küll maksab, aga palka ei saa arvele.

Kuidas ma peaksin käituma, et teenitud palga kõik kätte saaksin ja lisaks veel puhkuserahad, mida pole kordagi tema juures tööl olles saanud. Tean, et kõigepealt peaksin tööandjaga nendest asjades rääkima, aga kui see ei vii kuskile ja ähvardab mind näiteks sellega, et kui ma tööle ei tule, siis ta palka ka ei maksa või ähvardab mind koondamisega, kas ta saab mind majanduslikel põhjustel koondada, et maksmisest kõrvale hiilida, kui firma tegutseb hiljem edasi? Kui ta plaanibki mind koondada, kas mul on ikka võimalus oma palgad kõik välja nõuda? Kas tööandjal on veel mingeid eeliseid, millega ta saaks maksmisest kõrvale hiilida või mulle kahju tekitada?

Milline oleks kõige õigem tegu minu poolt, et kätte saada töötasud, mis ta võlgneb. Kas teha erakorraline ülesütlemisavaldus, kas see esitatakse ainult tööandjale ja kas see kindlustab mulle selle, et saan oma tasud kätte? Või oleks õigem asju ajada töövaidluskomisjonis, millised on tema õigused/eelised seal, millega ta saab mulle kahju tekitada?

Ette tänades

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Kõigepealt peaksite tööandjalt kirjalikult nõudma tema kohustuste täitmist, andes selleks mõistliku tähtaja. Kui tööandja ka peale antud tähtaega oma kohustusi ei täida, siis on ilmselt võimalus tööleping erakorraliselt üles öelda TLS § 91 lg 2 p 2 alusel. Peale seda muutuvad kõik töösuhtest tulenevad nõuded sissenõutavaks, millele lisandub tööandja kohustus tasuda Teile täiendavalt hüvitisena kolme kuu tasu.
On ka teisi käitumisvõimalusi, mis paljuski sõltub pisidetailidest, millele Teie küsimus ei viita. Oluliseks võib näiteks saada ka see, kas tööandja on Teile alaliselt tööd pakkunud või on esinenud töö mitteandmist ja kuidas seda vormistati. Sõltuvalt asjaoludest ja tööandja oskusest neid presenteerida, võib alatu tööandja hoopiski viidata Teiepoolsele töö tegemisest keeldumisele ja hakata omakorda Teilt hüvitist nõudma.
Ilmselt on õige asjaajamise korral võimalikus vaidluses Teie võimalused head, aga alustuseks soovitan võtta kaasa kõik asjakohased tõendusmaterjalid ja pöörduda konsultatsiooni saamiseks kas piirkondliku tööinspektori tasuta vastuvõtule või mõne eraõigusliku teenuseosutaja poole, kes pakub lisaks nõuandele ka seadusega ettenähtud, tulemusele orienteeritud "võtmed kätte" lahendust. Peale seda saate otsustada, kuidas kõige tulemuslikumalt oma õigusi kaitsta.
Talupoja tarkust ja läbikaalutud otsuseid soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu