Tööõigus


Küsimus: Kas tööandja on kohustatud täistööajaga töötajale tagama normtunnid?11.10.2012

Olukord on selline, et olen tööle võetud 3 aastat tagasi kui täiskohaga töötaja. Käin tööl graafiku alusel. Kuid töötunde tuleb tavaliselt ainult 120-130 h. Ülemus ei ole nõus normtunde andma, kuna pole vajadust nii palju tööl käia. Palk on tunnitasu ja tänu sellele väike palk. Lepingus on tööaja kohta punkt: Töötaja asub tööle täieliku tööajaga. Tööaja kestvus on kuni 40 tundi nädalas. Kas mul on õigus nõuda täistunde?
Ette tänades!

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Vastavalt TLS § 35 ja Teiega sõlmitud töölepingule, on tööandja kohustatud Teile juhul, kui olete valmis tööd tegema, aga tööandja tööd ei anna, tasuma Teile kuu normtundide, mitte tegelikult töötatud tundide, alusel.
Hilisemate vaidluste vältimiseks soovitan fikseerida oma valmisolek kuu normtunnid täis teha, nt küsida e-maili teel tööandjalt tööd. Kui tööandja saadab Teid koju või teatab, et tööd ei ole anda, siis tuleks proovida ka see fikseerida. Olen oma töövaidluste praktikas mõnelgi korral analoogilises olukorras kokku puutunud sellega, et tööandja väidab, et oleks tööd andnud küll, aga töötaja hoopis puudus omavoliliselt töölt. Töötaja võimalused vähenevad sellisel juhul märgatavalt, kui ta ei suuda tõendada oma valmisolekut vaidlusalusel perioodil tööd teha: siis jääb sõna-sõna vastu.
Õiglast tasu soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu