Tööõigus


Küsimus: Kas tööandjal on õigus kehtestada pluss-miinus süsteemi, kus siis kolmanda miinusega kaasneb karistus?26.11.2012

Kas tööandjal on õigus teha pluss/miinus süsteemi? Vahel inimesed ikka teevad väikseid vigu, ka töö juures ja ülemus rääkis, et teeb pluss-miinus süsteemi. Kui kolm miinust täis, siis sellele järgneb karistus. Ma eeldan, et karistuseks on lisatasust 10%-30% mahavõtmine. Kas ta tohib lisatasust maha võtta?

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Alates 01.07.2009.a. kehtima hakanud TLS järgi töötajaid ei karistata. Kui töötaja on toime pannud rikkumise, siis tehakse hoiatus ja kui hoiatus ei mõju, siis on tööandjal võimalus tööleping erakorraliselt üles öelda.
Kuna töölepingu ja seaduse järgi allub töötaja tööandja juhtimisele ja kontrollile, siis on tööandjal õigus töötaja töösooritust hinnata. See on tööandja valik, kas ta teeb seda pluss-miinus süsteemiga või mõnel muul moel. Selleks, et hinnata, kas "miinustamine" võib mõjutada lisatasu suurust, oleks vaja näha töölepingut, kus on kokku lepitud, kuidas ja mille eest lisatasu makstakse.
Õiglast kohtlemist soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu