Tööõigus


Küsimus: Kuhu pöörduda, kui talvel ei ole olnud kolm kuud tööd ja pole ka mingit palka saanud?17.04.2014

Tere,
töötan ehitusfirmas ametlikult üle ühe aasta, probleem on sellest, et kui oli tööhooaeg, siis maksti õigel ajal, aga kui tuli talv, hakkasid probleemid. Praegu istun kodus juba kolm kuud ja tööandja ei maksa pennigi ja ei koonda. Kas mul on õigus nõuda tööandjalt selle aja raha, mis ma ei ole töötanud? Ja veel üks asi, kui tööandja pidi töölepingu andma, siis oli nii, et töölepingud olid erinevad - ühe lehe peal oli ühe firma nimi ja teise peal teine. Siis ma nad tagastasin ja siiani ei saa õigeid kätte, kuid tööandja väidab, et kõik on korras, et varsti hakkame tööle ja lepingu saad kontoris kätte. Mis mul teha ja kuhu pöörduda?
ette tänades

Vastus: Tiit Kruusalu, juhatuse liige, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere,
Vastavalt TLS § 35 peab tööandja töövõimelisele ja töö tegemiseks valmis olevale töötajale maksma keskmist töötasu ka juhul, kui töötaja ei tee tööd seetõttu, et tööandja ei ole andnud tööd.
Samas peab töötaja ka ise aktiivsust üles näitama, küsides tööandjalt tööd. Töövaidluskomisjoni pöördumise korral on oluline tõendada, et olete tööd küsinud. Selleks sobivad e- kirjad, sms-d jne.
Kirjaliku töölepingu puudumine ei tähenda automaatselt töölepingu sõlmimata jätmist. Kui suudate oma töösuhte olemasolu tõendada, siis lüngad suuliselt sõlmitud töölepingus täidetakse seadusest tulenevate eeldustega (tööaeg, töö tegemise koht, töötasu jne).
Kui tööandjaga suhtlemisest abi ei ole, siis võib pöörduda töövaidluskomisjoni poole. Enne seda oleks siiski mõistlik tulla konsultatsioonile, et välja selgitada, kas võimaliku võidu korral tööandjalt ka midagi võtta on. Muidu võib juhtuda, et tekitate endale ainult lisakulutusi juurde.
Lahendusi soovides:

Tiit Kruusalu
tiit@metiabi.eu
www.metiabi.eu