Politsei


Küsimus: Mida teha, kui naisterahvale tungis kallale mees, kellel on nö "tunnistajad" - oma kamba liikmed?19.12.2014

Naisterahvale tungis kallale meesterahvas ja tekitas kehalise vigastuse. Meesterahvas eitab oma tegu ja tal on "sõpradest" tunnistajad. Tegemist on "päti kambaga" vanuses 18-20. Mida on sellel naisterahval kõige mõistlikum teha? Politsei poole pöördudes hakatakse naisterahvast ähvardama ja ta peab elama hirmu all... Lihtsalt asjast mööda vaadata ja lasta asjal jääda, tekib kallaletungijal karistamatuse tunne ja ta jätkab sama viisi ka tulevikus. (On teada, et see noormees on kallale tunginud ka eelnevalt naisterahvastele.) Mis siis sellises olukorras üldse teha?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Sellises olukorras (nagu kõikidel juhtudel, kui kellegi peal on tarvitatud vägivalda) on esimene asi mis teha tuleb: pöördumine traumapunkti ja tekitatud vigastuste fikseerimine. NB ka siis kui tegemist on kõigest marrastuse/sinikaga.

Seejärel tuleks siiski naisterahval pöörduda politseisse ja esitada esitada avaldus, muud võimalus ei näe, et vältida karistamatuse tunde tekkimist. Kui pärast hakatakse ähvardama on võimalik ka need ähvardused taas fikseerida, selles osas tuleks kindlasti uurijat, kes antud naisterahvaga tegelema hakkab, teavitada ja temaga tegevusplaan sellisteks puhkudeks kokku leppida.