Politsei


Küsimus: Kas 3 aastat tagasi lubadeta sõiduga vahele jäämine takistab täna abipolitseinikuks saamast?11.05.2016

Tervist!
Ma ei teagi nüüd, kas see on õige koht, kust küsida, aga noh... Küsija suu pihta vast ei lööda?
Igatahes, olen nüüd jõudnud sinnamaale, kui võiksin liituda abipolitseinikuna appi politseisüsteemi. Kuna see tõesti pakub mulle pinget ja ma tahaks ka oma panust anda meie riigi sisekaitsele ning motivatsioon on ilmselt isegi väga laes, aga mind painab üks asi.
Olen üritanud nn googeldada ka mujalt informatsiooni, küll abipolitseinike kodukalt, Riigiteatajast, aga hetkel olen ilma vastuseta senimaani.
Nimelt, 3 aastat tagasi (Olin 16 siis), suutsin ka ühe lollima käki kokku keerata ja jäin politseile lubadeta sõidu eest vahele ja ilmselgelt sellega kaasnes ka väärtegu.
Tookord mul oli küll sellest ükstapuha, sest noh, võib-olla nn pubeka mõttelaad vms, aga nüüd igatahes küll seda kahetsen ja halb isegi seda meelde tuletada.
Kuid tekib küsimus, kas sellises astmes väärtegu võib saada saatuslikuks abipolitseinikuks saamisel ja mis üldse teadma sellises olukorras peaks? Või kas iga inimese rikkumist vaadatakse erinevalt?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Nõuded abipolitseinikule on toodud siin: http://abipolitseinik.ee/et/liitu-meiega/kuidas-liituda.html

Vastavalt seal toodule ei ole väärteokaristus takistuseks abipolitseinikuks saamisel. Siiski võidakse selle väärteo kohta Teile küsimusi esitada. Kindlasti vaadatakse ka edaspidist käitumist, kui kolme aasta jooksul muid analoogseid rikkumisi toime pandud ei ole, siis pigem ei ole tegemist takistusega.