Politsei


Küsimus: Kuidas selgust saada, kui load võeti ära pooleks aastaks, nüüd see aeg möödas aga load kehtetud ning pean ootama veel aasta?18.11.2016

tere,
Võeti ära load 6-ks kuuks, lisaks sellele trahv ja ka tingimised 2 aastaks kokku siis 3 karistust. Trahv on makstud ja pool aastat on möödas aga load on kehtetud, käisin liiklusregistri büroos ja sealt öeldi, et pean veel aasta ootama. Ma ei saa nagu aru, load võeti ju kuueks kuuks ära, mida ma tegema peaks, ei saa ju töölegi sest elan maal.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Veel aasta ootamise nõue jääb antud kontekstis arusaamatuks. Üks võimalus on, et Teil on läbimata LS § 129 lg 1 nõutud liiklusteooriaeksam. Kui selle läbimiseks ei pea kindlasti veel aastat ootama.

§ 129. Mootorsõiduki juhtimisõiguse taastamine

(1) Kui isikult on mootorsõiduki juhtimisõigus põhi- või lisakaristusena ära võetud vähemalt kuueks kuuks, kuid vähemaks kui 12 kuuks, saab mootorsõiduki juhtimisõiguse taastada juhul, kui isik sooritab edukalt liiklusteooriaeksami. . Liiklusteooriaeksami võib isik sooritada ka ajal, mil juhtimisõigus on karistusena ära võetud, kuid juhtimisõigus taastub sellisel juhul pärast karistuse tähtaja möödumist.

Olukorra põhjalikumaks analüüsiks peaks tutvuma Teie karistusregistri andmetega, seega soovi korral võtke palun ühendust e-posti teel.