Politsei


Küsimus: Kas politsei sõiduk võib mingis olukorras ületada kiirust, ilma, et kasutaks vilkureid ja helisignaali?19.05.2017

Tere, leidsin siin juba sellise teema, aga kahjuks konkreetset vastust seal ei antud. Seega küsiksingi, võtame tavalise politsei patrullauto, kas see tohib mingis olukorras kiirust ületada, ilma, et kasutaks vilkureid või helisignaali?
Näiteks sõidab järgi autole, mille tahab kinni pidada, kiirust ületades ja alles tema juurde jõudes paneb vilkurid peale? Või siis väljakutsele sõit näiteks ületades kiirust 20 km/h, aga ei kasuta vilkureid? Või mõnes muus olukorras? Sooviksin konkreetset vastust, kas on selline olukord olemas?

Lugupidamisega

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tavalise patrullsõiduki puhul sellist olukorda ei eksisteeri.
LS § 84
(2) Alarmsõiduki juht, kelle sõidukil on sisse lülitatud sinine vilkur või sinine märgutuli koos erilise helisignaaliga või helisignaalita, võib avaliku võimu ülesannete täitmisel kõrvale kalduda käesoleva seaduse 2. peatükis sätestatud nõuetest, välja arvatud §-des 69 ja 70 sätestatud nõuded.
[RT I, 12.03.2015, 6 - jõust. 22.03.2015]

(3) Jälitussõiduki juht võib ametiülesannete täitmisel erisignaale kasutamata kõrvale kalduda käesoleva seaduse 2. peatükis sätestatud nõuetest, välja arvatud §-des 69 ja 70 sätestatud nõuded.