Politsei


Küsimus: Kas naabri aknast sissevaatamist ja pobisemist võin võtta kui ahistamist ja kuidagi selle piiramist taotleda?19.05.2017

Elan kortermajas I korrusel, II korrusel meie kohal elab üksik vanamees. Ilmselt on tal igav ja ta arvab, et me oleme majja "sissetungijad", sest tema on selles majas kauem elanud. Julgesin valda esitada kaebuse selle kohta, et ta koerad pidevalt hauguvad, ta jalutab nendega lahtiselt ning laseb koertel hädasid maja ette, kõrvale ja taha teha. Kahjuks sain vastuse, et koerad võivad päeval haukuda (mis siis, et häirivad meie igapäevaelu), hädasid võib ta koertega maja ümbruses teha (sest ka teised hulkuvad koerad teevad seda) ning tema koerad on alati rihma otsas olnud (meil on fotodena tõendav materjal kuidas ta lahtiselt koeri maja ees treenib), see selleks. Sellel teemal võibki vist alla anda, sest tema teab seadusi ja tal on kõik korras.
Probleem seisneb selles, et nüüd ta käib meie akna taga ja lihtsalt vahib sisse ja kobiseb omaette meie akna taga (toetab vahest jalgratta maja seinale meie akna alla). Kas see on normaalne käitumine või võin ma seda võtta kui ahistamist ja kellegi poole pöörduda?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Te võite pöörduda kohtu poole ja taotleda näiteks lähenemiskeeldu. Tõendid kasside ja koerte pidamise nõuete rikkumise kohta oleksite pidanud lisama avaldusele.