Politsei


Küsimus: Kas politsei võib peatuda või parkida alas (bussijaam jne), kus on kehtiv märk 331 ja lisatahvel "ainult ... firma loal"?19.05.2017

Tere,
Kas politsei võib peatuda või parkida alas (bussijaam jne), kus on kehtiv märk 331 ja lisatahvel "ainult nn teatud firma loal"? Teostada seal kontrolli ja jälgida liiklust.
Lugupidamisega

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Seaduse järgi peaks selle märgi nõuete rikkumiseks lülitama sisse vilkuri. Samas keelatud kohtades peatumiseks ja parkimiseks annab loa LS § 45 lg 11. Samas võib olla antud ettevõttega sõlmitud vastavasisuline kokkulepe, et sissesõit on lubatud.

LS § 45 (11) Eritalituse sõidukiga tohib sõita kõnniteel, jalgteel, jalgrattarajal, jalgrattateel, jalgratta- ja jalgteel, ohutussaarel ja eraldusribal ning peatuda ja parkida kohtades, kus parkimine ja peatamine on keelatud, või kõnniteel, jalgteel, jalgrattarajal, jalgrattateel, jalgratta- ja jalgteel, ohutussaarel ja eraldusribal juhul, kui täidetakse tööülesandeid ja ülesande täitmine sõiduteelt ei ole võimalik. Eritalituse sõiduki juht peab sõitmisel ja sõiduki peatumisel või parkimisel tagama liikluse ohutuse ning peatatud või pargitud sõiduk ei tohi takistada teisi liiklejaid.