Politsei


Küsimus: Mida teha, kui poolkurt naaber vaatab 24/7 telekat ja see müra häirib täiega?24.11.2017

Tere,
Kuidas toimida, kui minu all korteris elab pool-kurt vanamees, kes ei liigu väljas ning vaatab 24-7 telekat piisavalt valjult, et ma seda oma tuppa kuulen. See toimub päevasel ajal, harva öösiti, aga kuna töötan vahel kodus, siis häirib see tohutult. Hoian akent lahti, et kuulda õue müra, kuna just see teleka kõmisev heli on närvesööv. Üldine olmemüra ei häiri üldse.
Olen pöördunud linna poole (munitsipaaleluase), on ametnik visiite teinud ja selgitanud talle ühiselu reegleid ja kuuldeaparaati soovitanud aga nemad rohkem midagi ette võtta ei saa. Sama on öelnud ka politsei. See on kestnud kuude kaupa juba. Kas see tähendab et ma võin ka kättemaksuks Metallica põhja keerata, kõlarid põranda poole suunata ja rahus tundideks välja minna päeval? (Mida ma ei teeks kuna ülejäänud naabrid on toredad ja arvestavad). Kas kohalik konstaabel võib ehk ka päevasel ajal aidata kasvõi vestelda selle naabriga vms sest minu palvetele vaiksemalt telekat vaadata ta ei reageeri kui mõnda ametniku pole juures.

Tänud vastamast

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Ka päevasel ajal ei või teiste isikute rahu häirida. Seega võite ka päevasel ajal PPA poole pöörduda. Siiski kaldun arvama, et see probleemile lahendust ei too. Kui võimalik siis võiksite püüda ühendust saada mõne tema omakesega ja temale selgitada probleemi. Üsna efektiivne lahendus on kui sellisele isikule soetataks kas pika juhtmega või üldse juhtmevabad kõrvaklapid.