Politsei


Küsimus: Kuidas fikseerida joomingu ajal majas korraldatav kaos ja läbu, kas peab kutsuma politsei, et saaks kaebuse esitada?29.08.2018

Tere!
Kaasomandis olevas majas elab omanik koos meesterahvaga, kes pole sisse kirjutatud. Aeg-ajalt tarvitavad nad alkoholi ning langevad nö tsüklisse, mis võib kesta nädalaid, isegi kuid. Maja eluruumidesse pääsemiseks kasutatakse ühist koridori, mis alkoholi tarbimise ajal muutub kohutavaks - urineeritakse ja roojatakse trepikojas (st on rooja ja uriini jäätmed). Kuidas on võimalik olukorda fikseerida? Kas politseipatrull tuleb olukorda fikseerima või on mõni teine asutus, kes reageeriks. Samas pole ka omanikust naisterahvast 2 kuud näinud (vahepeal on küll hääli kuulda) ja korterist tuleb ebameeldivat haisu.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Kui omanik on enda juurde või oma eluruumidesse elama lubanud kolmanda isiku siis ei ole tegemist olukorraga kuhu politsei sekkuda saab. Ka sissekirjutus ei ole vajalik. Olukorra fikseerimine sõltub fikseerimise eesmärgist. Enamikul juhtudel on piisav kui fikseerite olukorra ise fotode ja/või videona.
Politsei võite välja kutsuda kui toimub õigusrikkumine - lärmamine, üldkasutatavates ruumides häiriv tegevus jmt.