Politsei


Küsimus: Mida ette võtta kui alumine naaber käib ukse taga ja ähvardab?28.01.2021

Tere!
Alumise korruse naaber käis kell 21:20/21:40 vahemikus ukse taga ja alguses lõi ust (ei tea kas käe/jalaga vm asjaga), siis koputas. Lõugas, et rattaga ei sõideta toas (mida pole teinudki. Laps harjutas käimist käimistoe najal). Ning lõppu lisas: “rohkem ma siia tulla ei taha, on selge vä?” Mis tundus ähvardusena.
Öörahu algab ju kell 22 ja sellel ajal ongi vaikus.. Tavaliselt ei ole lapski nii hilja üleval, kuid tol õhtul ei olnud tal kell 21 veel und.
Kirjutasin ka majahaldurile, et äkki oskab nõu anda mida teha, kuid pole veel vastust saanud. Kortermaja kostabki hästi läbi, ei saa ju lapsel kõndima õppimist keelata?
Kui ta peaks mõni päev nüüd uuesti tulema ja karjuma/ust peksma, siis mis ma peaksin tegema? Mida ütlema ja kas üldse ust avama?

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Kui naaber on agressiivne ja peksab ust, siis ei ole mõistlik ust avada vaid suhelda läbi suletud ukse ning teatada 112, et ukse taga on agressiivselt käituv ja lärmav naaber.
Naabrile võiks püüda olukorda selgitada ise rauhulikult ning kinnitada, et laps lõpetab harjutamise varsti ning nn öörahu ajaks on vaikus.