Politsei


Küsimus: Mida teha, kui ekskaasa saadab ähvardava tooniga sõnumeid ja ma kardan enda, lapse ja elukaaslase pärast?28.01.2021

Palun abi info saamiseks. Kuidas käituda olukorras. Minu eksmees ja lapse isa ähvardab minu praegust elukaaslast. On olemas vestlused, kus ta kirjutab näiteks:

"homme tulevad teile külalised. Ise end määrima ei hakka"
"Tuleme koos sõbraga tiblaga rääkima. Kui ta lõuga ei taha saada, siis hoidku minu silmist eemale"
"Tibladega juhtub ikka asju. Olge ettevaatlikud"
"Järgmine kord tulen poistega, tegelevad seni tiblaga, et ma saaks lapsega üksi olla"

Ma mõistan, et kirjapildis siin otsest tapmisähvardust ei ole. Kuid arvestades seda, et eksmees on olnud enne vägivaldne minu vastu (mis oli ka politseis fikseeritud), tean, et tal peaks olema veel muidki süüdistusi.
Kuna mina tunnen teda ja tean, kui agressiivseks ta võib minna, siis kardan ma enda, oma lapse ja elukaaslase heaolu pärast.

Kas selliste vestlustega on üldse mõtet teha politseisse avaldust? Või kas on võimalik kuidagi ette infot anda, et kui ta oma ähvardused ellu viib, siis on juba minu poolt ees info, et ta on juba mind ähvardanud.

Olen väga tänulik, kui leiate hetke minu küsimusele vastata.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Teie kirjelduse alusel ma usun, et siin on mõistlik avaldus esitada. Kindlasti oleks mõistlik selle koostamine rahulikult läbi mõelda. Minu soovitus oleks koostada esimese asjana kronoloogia tema tegevustest. Panna kirja kunas, mis kanalit kasutades, kellele, mida ta kirjutas ja kuidas see häiris sõnumi/kirja/kõne/vmt saaja igapäevast elu. Samuti tuleks võimalikult detailiselt lahti kirjutada tema varasem vägivaldne käitumine ning viidata, et see annab alust karta, et ta võib oma ähvardused ellu viia.