Politsei


Küsimus: Kas tegemist pettusega, kui neiu on küsinud pikka aega rahalist abi, samas on teadlikult mind eksitanud, sest tal oma elukaaslane?15.02.2021

Tere
Olen suhelnud ja kohtunud 1,5 aastat neiuga. Kes väitis end olevat üksikema väikese lapsega. Neiu on laenanud raha küll elamiseks, lapsele rohtude ostmiseks, arstil käimiseks. Ka oma ema jaoks, kes olevat haige ja vaja ravimeid. Olen ka laenanud eluaseme üüri tasumiseks. Tagasimaksed on jäänud ainult lubadusteks. Kas tegemist on kelmusega kuna on nüüdseks selgunud, et neiul on ka kogu selle aja olnud tegelikult elukaaslane ja ta on tahtlikult loonud vale ettekujutuse mulle? Ja ise seejuures kasu saanud.
Summa on 4 kohaline. Ja neiu antud hetkel keeldub suhtlemast. Tulevad ainult lubadused. Tõenditena on alles sms-id telefonis, fb vestlus, kus küsib laenu ja abi. Ja laenuleping. Ka panga väljavõte.
Kas sellega on mõtet pöörduda politseisse? Võin ka juristiga nõu pidada. Antud juhul arvan, et kohtu maksekäsku ei suudeta neiule kätte toimetada, kuna pidi vahetama elukohta.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Siin on väga raske anda jah/ei vastust. Teatud tunnused sellele tõesti viitavad - kogu aja eksisteerinud elukaaslane ja Teile üksikemana esinemine, näiteks. Kõiki neid väiteid peate Te aga ka suutma tõendada mistõttu on oluline, et Teil oleks võimalikult palju sellest ka kirjalikult kuskile olemas. Igal juhul on mõistlik politsei.ee lehel või jaoskonnas avaldus esitada.
Samas usun, et juristiga nõu pidamisest võib siin olla isegi, et rohke kasu. Tema saab aidata otsustada kas menetlus läbi PPA või kohtu ning koostada vajalikud dokumendid.