Politsei


Küsimus: Mida teha või kuidas saada tagasi oma konto facebookis?29.04.2021

Mida teha või kuidas saada tagasi oma konto facebookis?
Mis kaaperdati ära. Maili aadress mis on kunagisest ajast lisatud, ei toimi enam.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Toon välja valiku erinevaid lahendusi mille abil on inimesed oma Facebooki konto tagasi saanud.


Avage lehekülg www.facebook.com ning veenduge, et avaneb sisselogimise aken. Kui ei, siis logige välja.
Seejärel avage www.facebook.com/hacked, selle abil alustate protsessi mis on vajalik kontole ligipääsu taastamiseks. Täitke ära vajalikud väljad ja vastake võimalikele küsimustele.
Kui avaneb e-posti aadressi valimise/sisestamise koht ning seal on märgitud muudetud aadress, siis saate valida võimaluse, et puudub sellele aadressile ligipääs ning määrata uue aadressi. NB see valik on peenikeses kirjas all real!
Uue e-posti aadressi määramisel peab Facebook kinnitama Teie isiku, see tähenda, et Teil palutakse saata foto isikut tõendavast dokumendist. Seda tuleb teha muidu konto taastamine ei õnnestu!
Juhin Teie tähelapanu ka asjaolule, et osadel üle võetud kontodel on muudetud konto keelt. Seega kui Teie e-posti aadress on õppinud näiteks araabia keelseid kirju välja filtreerima siis võivad konto taastamiseks vajalikud kirjad laekuda SPAM kausta. Seega kindlasti kontrollige kogu protsessi vältel kogu oma kirjakasti.

Tegemist ei ole alati kiireima protsessiga, ajakulu võib keerulisematel juhtudel mõõta nädalates. Seega varuge kannatust, vajadusel korrake kogu tegevus.


Võite proovida konto tagasi saada läbides protsessi: www.facebook.com/login/identify
Selle juures on oluline, et kasutaksite kindlasti seadet, millega tavapäraselt Facebookis käite. Kuna keskkond soovib fotot isikut tõendavast dokumendist siis on nutiseade hea valik.

Kui olete teinud uue konto siis vana kustutamise sooviga saab pöörduda Facebooki poole järgnevalt:
Avate uue konto alt oma vana konto ja teete raporti, et see konto esineb Teiena. Palute ka oma sõpradel teha raportid ning märkida, et see vana konto on Teie libakonto. Selle raporti peale võib Facebook konto sulgeda.