Politsei


Küsimus: Mida teha, et minu foorumipostitus eemaldataks?02.12.2011

Tere!

2007. aastal registreerisin end ühel internetilehel kasutajaks ja lisasin lapse andmed. Tookord oli foorumis teemaks enneaegselt sündinud lapsed ja nendega toimetulek. Kuna endal samuti enneaegne, siis soovisin teistele emadele kirjutada ja öelda, et pole midagi rasket ja kõik saab lõpuks korda. (Muidu ei saanudki kommenteerida, kui polnud kasutaja).

Nüüd 2011.a kogemata googeldades oma nime, tuli esimese vastusena link sinna kodulehele ja minu vastusele. Sa ei pea sinna minemagi, sest enamus juttu on ka kohe loetav.
See tundus väga imelikuna, sest siiani ei ole seda Googel andnud ja tavaliselt ju ei annagi linke foorumitesse. Või kuidas?

Pöördusin internetilehe inimeste poole ja palusin ära kustutada, sest ei soovi, et kõik inimesed, kes oskavad eesti keelt, saaksid minu isiklikke andmeid lugeda. 1,5 nädalat ei tulnud mingisugust vastust. Siis saatsin uuesti kõikvõimalikele aadressidele. Sain lõpuks vastuse, et miks ma küll tahaksin seda ära kustutada? ja pika veenmise peale olid nad nõus taastama minu konto (mille kohe kustutasin) ja siis muutma minu nime alias/____ alla, et nime ei jääks näha.

Nüüd on sellest lubadusest jälle 1,5 nädalat möödas ja ei mingit muutust.

Minu küsimus: kas mul on mingisuguseid õigusi kuhugi edasi kaevata? Kas antud juhtum ei käi INFOLEKKE alla?
Mis edasi?

ette tänades,
G

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Google kuvab foorumi linke tänu parandatud koostööle otsimootori ja erinevate foorumite mootorite vahel. Tulemuste hankimine toimub automaatselt.
Infolekke alla seda liigitada ei saa: info sisestasite Te ise avalikku foorumisse ja pidite reaalselt ette nägema, et info muutub seeläbi avalikult kättesaadavaks. Kui aga soovite kindlasti info eemaldamist ja foorum selles osas vastu ei tule, siis saate pöörduda Andmekaitse Inspektsiooni poole.