Politsei


Küsimus: Kuidas minu abistaja tõendab, et aitas puudega inimest, kui ma bussi peale minnes võtan puuet tõendava kaardi kaasa?05.03.2012

Tere!
Mul on raske liikumispuue. Oman parkimiskaarti. Käin vahel bussiga kaugematel sugulastel külas. Kannan kaasas ka parkimiskaarti, kuna mind viiakse autoga 40 km kaugusele bussi peale. Kuidas sellises olukorras kasutada seda kaarti, sest kuna mu liikumine on raskendatud, on ju loomulik, et pargime invakoha peale. Kui mina lähen bussi peale, võtan ma ju kaardi kaasa, et seda mujal kasutada. Kuidas autojuht tõestab ära, et ta abistas puudega inimese bussi peale?
Päikest!

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,
Kahjuks tõesti on selles olukorras autojuhil üsna keeruline tõendada oma tegevus. Sisuliselt kui buss on juba jaamast lahkunud, ei ole võimalik suunata kontrolöri ka Teie käest üle küsima.
Samas on täiesti võimalik juhul, kui otsustatakse Teid saatnud juhti karistada, ehk teda ei usuta, esitada tagantjärgi kohtuvälisele menetlejale Teie parkimiskaart ja bussipilet, mis tõendaks, et sellel ajal, kui trahviotsus koostati, Te tõesti vajasite bussile saatmist ning autojuht parkides omas parkimiskaarti.