Politsei


Küsimus: Kas politsei võib aidata valesti parkijaid korrale kutsuda?05.03.2012

Meie, kahe 60-krt maja korteriühistu liikmed, kasutame autode hoiuks majade vastas asuvat parkimisplatsi, mille keskele on linnavalitsuse loal asetatud osutusmärk "Parkla". Märgi all asuval lisateatetahvlil on täiendavad tingimused, nimelt nooleots vasakule tekstiga "x tn 444" ja nooleots paremale tekstiga "x tn 445". Küsimus: kas (liiklus)politsei poole võime pöörduda, kui teise maja autod nahhaalselt ja korduvatest hoiatustest hoolimata pargivad autod valele, s.o noolega osutatud naabermaja mõjupiirkonna alale.
Meie arvates piisaks, kui politsei kasvõi korra (näiteks telefonitsi) valesti parkijate tähelepanu korrarikkumisele juhiks. Või on seda politseilt palju tahta? Lugupidamisega

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,
Kui jutt käib Tallinnast, siis parkimisprobleemidega tegeleb MuPo ja tuleks pöörduda nende poole. Mujal peaks tõesti abi saama politseist. Samas tasuks eelnevalt veenduda, et Teie maja elanikud ei pargi mitte keegi teise maja parklas. Vastasel juhul saab sellest alguse ilmselt lõputu ring, kus karistada saavad mõlema poole esindajad.