Politsei


Küsimus: Mida teha, kuidas käituda joodikust naabritega?12.03.2012

Tere!
Mul naabritega juba nii 5-6 aastat probleeme olnud. Joovad ja siis kukuvad märatsema, seda nii päeval kui öösel. Ukse taha minnes sõimatakse (ka politsei on korduvalt saanud võika sõimu osaliseks), ähvardatakse nii minu kui 1 a 8 k lapse elupäevad lõpetada. Siiani on olnud need pelgalt ähvardused ja pole reaalset ohtu tundnud, aga enam mitte. Naabrimees üritas mind eile koos lapsega repist alla lükata. Olen selle nädala jooksul naabrite kohta kaks avaldust teinud, ka politsei on neid külastanud, aga kuna mehel invaliidsus, siis teda ära ei viida.
Kuhu ma pöörduma peaksin, et end oma kodus taas turvaliselt tunda ja saada tagasi kodurahu?
Politseist pole siiani suurt abi olnud, ütlevad, et nende võimuses pole midagi muud kui ainult trahvi teha. Naabritel see nimekiri pikk ja kõik saadud trahvid peetakse nende pensionist kinni. Oleksin äärmiselt tänulik kui Te oskaksite aidata, nõu anda!
Ette tänades!

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,

Ilmselt ei ole tegemist üürnikega, seega lähtun sellest, et tegemist korteriomanikuga. Kõige mõistlikum oleks kutsuda lärmi peale välja politsei, nagu näha siis ukse taha minnes tekib juba oht Teie tervisele.
Kuna naaber üritas Teid trepist alla lükata, siis peaks olema täidetud ka ähvardamise koosseis - Teid on ähvardatud tappa, trepist alla lükkamise tulemusena tekib inimesel vähemalt tervisekahjustus, ei ole välistatud ka surma saabumine. Seega võiksite ähvardamise osas esitada avalduse ja põhjendada reaalse hirmu ära sellega, et naaber Teid trepist alla lükata proovis.