Politsei


Küsimus: Mida teha kui tundmatult numbrilt helistatakse regulaarselt ja keegi ei räägi?02.04.2012

Tere!
Aastast 2009 on mulle helistatud ühelt telefoninumbrilt. Alati helistati veebruari ja märtsi kuus. Helistas, vastasin ja keegi ei rääkinud minuga, kui tagasi helistasin, siis võeti kõne vastu aga keegi ei rääkinud minuga.
Nüüd käesoleval aastal helistas see number uuesti, hommikul kell 5.45 ajal, elukaaslane, kes oli just magama tulnud ärkas üles ja tahtis seda numbrit näha, aga ma kustutasin selle numbri ära, kuna ei tahtnud teda sellesse jamasse kaasata. Nüüd helistas see number uuesti, ca kella 5.45 ajal. Elukaaslane sai telefoni oma kätte ja vastas, kuid keegi ei rääkinud temaga. Proovisime tagasi helistada, algul kutsus, vastati kõnele ja keegi ei rääkinud. Oleme korduvalt helistanud sellele numbrile ja nüüd on see number kogu aeg välja lülitatud. Sellest telefoninumbrist tuli suur tüli elukaaslasega.
Oleme teinud avalduse politseisse aga sealt pole vastust tulnud ja kui elukaaslane helistas ja järgi uuris, siis öeldi, et puudub kuriteo koosseis ja uurima ei hakata. Öeldi, et räägi oma elukaaslasega, st minuga, aga mina tahaks ka teada, kes selle numbri taga on ja mida ta tahab.
Oleme mõlemad sellest tülist väsinud ja sooviks teada, mida edasi teha. Oleme elanud juba 12 aastat koos ilma mingisuguste tülideta.
Andke nõu mida teha, kelle poole pöörduda.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,
Kui see helistamine toimub alati ühel samal kellaajal, siis on võimalik, et tegemist on mingi automaatse helistamissüsteemiga.

Võiksite üritada antud numbrit otsida nii Google, 1182.ee kui ka https://nba.tja.ee/numbriparing.aspx abil. Kui see selgust ei too, siis kõige lihtsam lahendus oleks konkreetne number blokeerida teenusepakkuja juures.