Politsei


Küsimus: Kui auto numbri järgi on kindlaks tehtud minu isik ja elukoht, kuidas selliseid andmeid inimesed saavad ja kuhu peaksin esitama avalduse?10.04.2012

Tere.
Kuidas saada infot isiku kohta, kes on auto reg. numbri järgi lasknud välja uurida minu elukoha? Kontrollisin eesti.ee andmebaasist, kuid sealt ei saa auto numbri järgi päringut sooritada (samuti oli päringute arhiiv tühi). Kuid ometi olid eile meie maamaja hoovil isikud, kes said ainult minu nimele registreeritud auto numbrit kasutades teada minu pere elukoha.
Andmebaasid on kasutamiseks asutuste siseselt ja ei tea hetkel muud võimalust, kui et isik on lasknud mõnel ametnikul edastada/vaadata infot, mis on Isikuandmete kaitse seadusega lubamatu. Kuidas ja kas on põhjust edastada avaldust (millisele asutusele), et välja selgitada, kes neid andmeid vaatas/edastas? Kuna elame talumajas keset metsa, siis kardan, et soovimatute isikute külaskäik ei jäänud viimaseks korraks. Antud isik ei ole meie tuttav ja ei tea minu ees- ega perenime, samuti ei ole ta mingil viisil soetud minu tutvusringkonnaga.

Ette tänades

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere,
Isikuandmete käitlemise üle teostab järelevalvet Andmekaitse Inspektsioon. Seega tuleks pöörduda sinna.