Politsei


Küsimus: Kuidas pean käituma, kui inimene andis allkirja ning nüüd süüdistab mind võltsimises ja valedokumendi esitamises?26.02.2013

Tervist. Mulle helistati Kriminaalpolitseist. Olen saanud süüdistuse andmete võltsimises, valedokumendi esitamises Linnavalitsusele.
Paluti ka vestelda minu elukaaslasega. Elukaaslasele telefoni teel eriti infot ei jagatud, kui vaid, et minu suhtes on kahtlused olemas küll. Uurisime oma linnavalitsusest, et milles probleem seisneb ning kas nad on teadlikud. Jah, nad olid. Seal töötav naisterahvas oli käinud ütlusi andmas juba. Lugu selline, et mööduval nädalal kolisin mina oma alaealise lapsega oma elukaaslase juurde elama. Vahetades seega ka linna. Selleks oli vaja esitada avaldus linnavalitsusse sissekirjutuse saamiseks. Kõik klappis, oli vaja ka teise korteriomaniku nõusolekut. Anti blankett kaasa ning teine omanik (elukaaslase endine naine) kirjutas sinna alla, ilma suurema jututa. Meid pani see imestama, kuna naine on igapäevaselt meid laimanud, proovinud nö välja süüa ning kasutanud ka oma lapse suhtlusportaali kontot avalike labasuste tarvis.
Linnavalitsusest öeldi meile, et nende juures oli käinud närviline naisterahvas ning nõudnud dokumente ja infot. Selle saades, oli ta ärritunud töötaja peale, et ta ei teagi asjast midagi. Selle peale, et tema allkiri on seal kirjas, lubas ta pöörduda politseisse meie kõigi suhtes. Ning seda ta tegigi. Kuidas käituda sellise juhtumi puhul, kui inimene on vaimselt ebakindel ning lükkab oma öeldud oma tujude järgi tagasi. Ning eriti valesüüdistuse puhul, kus minu meelest on asjaolu ületanud igasuguse piiri.

Vastus: Andero Sepp, veebipolitseinik, Politsei- ja Piirivalveamet, www.politsei.ee

Tere

Teid kutsutakse eraldi välja ja kuulatakse üle, seega on Teil võimalus anda omapoolsed ütlused, millega saategi selgitada, et ei ole allkirja võltsinud.