Ravikindlustus


Küsimus: Ravikindlustuse kehtivus16.06.2011

Tere,
Vanast töökohast ära tulles jääb mul uues töökohas tööleasumiseni 63 kalendripäeva. Selle 63 päeva sisse jääb veel 21 päeva ajutist tööd Norras, mille pealt maksan maksud Norras.
Kas mu ravikindlustus katkeb 60 päeva pärast ja kui ma ise või mu 5- ja 7-aastane laps peaks peale seda haigeks jääme, siis puudub mul võimalus tasustatud töövõimetuslehte võtta, hoolimata sellest, et juba töötan uues kohas? Või on mõni võimalus ravikindlustuse säilitamiseks ilma ooteajata?

Vastus: Katrin Saadre, kommunikatsioonispetsialist, Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere!

Kui olite ravikindlustatud Eestis ja tööandja kaudu, kehtib Teie ravikindlustus veel 2 kuud pärast töösuhte lõppemist. 21-päevane ajutine töötamine Norras ravikindlustuse kehtivust ega selle pikkust ei mõjuta. Kui asute Eestis tööle hiljem kui 2 kuud pärast eelmisest Eesti töökohast lahkumist, siis ravikindlustus vahepeal katkeb, kui Te end vahepeal mõnel muul alusel ei kindlusta (registreerite töötuks, lähete kooli vms). Kui Te ravikindlustuse kehtivuse ajal saate kindlustuse uuel alusel, siis Teie ravikindlustus vahepeal ei katke. Sel ajal, kui Te ei tööta, ei ole Teil võimalik võtta töövõimetuslehte.

Ravikindlustuse saamise võimaluste kohta võite uurida haigekassa kodulehelt http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/taotlemine.

Parimate soovidega
Evelin Koppel