Ravikindlustus


Küsimus: Kui puudega laps jääb haigeks (külmetushaigused jne), kas hooldajal on võimalus haiguslehele jääda lapse kuni 16. a saamiseni?01.09.2015

Tere!
Lapse haigestumise korral saab lapsega kodus haiguslehel olla kuni lapse 12. a saamiseni ja 2 nädalat järjest.
Kui puudega laps jääb haigeks (külmetushaigused jne), kas siis on hooldajal võimalus haiguslehele jääda lapse kuni 16. a saamiseni? Ja kui kauaks ajaliselt järjest?
Aitäh!

Vastus: Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere

Kindlustusjuhtum, mille esinemisel makstakse kindlustatud isikule hooldushüvitist, on:
1) alla 12-aastase lapse põetamine;
2) haige perekonnaliikme kodus põetamine;
3) alla 3-aastase lapse või alla 16-aastase puudega lapse hooldamine, kui hooldav isik ise on haige või hooldavale isikule osutatakse sünnitusabi.

Hoolduslehe alusel on kindlustatud isikul õigus saada hooldushüvitist alla 12-aastase lapse põetamise korral kuni 14 kalendripäeva ja teiste perekonnaliikmete kodus põetamise korral kuni 7 kalendripäeva.

Õigus saada hooldushüvitist kuni 60 kalendripäeva on alla 12-aastase lapse põetamise korral, kui haigestumise põhjuseks on pahaloomuline kasvaja ja lapse ravi algab haiglas.

Hooldushüvitisele on õigus kuni 10 kalendripäeva juhul, kui alla 3-aastase lapse või alla 16-aastase puudega lapse hooldaja ise on haige või hooldajale osutatakse sünnitusabi.


Parimate soovidega

Kaire Jürisson
Eesti Haigekassa