Ravikindlustus


Küsimus: Kuidas saaks ravi- ja reisikindlustuse pikaajalisel välismaal töötamiseks?11.09.2015

Tere,
läheme perega pikaajaliselt (18 kuud) tööle välismaale (väljaspoole EUd). Lepingus on eelarve rida pere kindlustamiseks, aga ei suuda Eestist leida ühtegi kindlustustoodet, mis kasvõi enam vähem meie nõuetele vastaks, st. et oleks kombineeritud ravikindlustus (välismaal) ja reisikindlustus perele pluss kindlustus juhuks, kui eestis jõulude ajal või järgmisel suvel käies midagi juhtub. Pakutakse reisikindlustuse variante, aga tingimustes tavaliselt öeldud, et üle aasta ei kehti ja/või kehtivad kogu maailmas, aga mitte Eestis jne.
Järsku oskate pakkuda, kuskohast peaks otsima sellist kindlustust, Ajutistele töötajatele Euroopa Komisjon seda ei paku, eesti kindlustused ravikindlustust välismaale ei paku, v.a. välisministeeriumile riigihankega tehtud eripakkumine, mida aga kindlustus ei ole huvitatud seda teistele tööandjatele laiendama.

Vastus: Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere

Euroopa Liitu kuulumisega seoses on Eesti Haigekassas kindlustatud inimestel võimalus saada EL liikmesriikides, majanduspiirkonna riikides ja Šveitsis
viibides arstiabi võrdsetel tingimustel selles riigis elavate kindlustatud inimestega. Eesti Haigekassa ravikindlustus ei laiene väljapoole Euroopa Liitu ja reisikindlustust puudutavat valdkonda Haigekassa ei reguleeri.


Parimat soovides

Ülvi Rebane