Ravikindlustus


Küsimus: Milline on odavaim võimalus saada endale ravikindlustus, kui olen töötu kodune kahe lapsega ning plaanin alustada ettevõtlusega?06.11.2015

Tere,
Milline on odavaim võimalus saada endale haigekassa? Olen tööta kodune ema, lapsed 12- ja 10-aastane. Plaanin alustada aasta lõpus väikse ettevõtlusega - käsitöö müügiga, kuid sinnamaani läheb natuke aega, ei tahaks vahepeal ilma ravikindlustuseta olla. Töötute nimekirjast võtsin end maha.

Vastus: Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere

Kõik võimalused ravikindlustuse saamiseks leiate haigekassa kodulehelt https://www.haigekassa.ee/et/inimesele/kindlustus.

Juhul, kui inimesel ei ole ravikindlustust ja ta ei kuulu ühtegi kindlustatud inimeste gruppi, annab ravikindlustuse seadus võimaluse sõlmida haigekassaga nn vabatahtlik kindlustusleping, mille alusel võrdsustatakse ta ravikindlustuse seaduse alusel kindlustatud isikuga.
Rohkem infot, lepingu tüüptingimused ja avalduseblanketi avalduse sõlmimiseks leiate haigekassa kodulehelt https://www.haigekassa.ee/et/inimesele/kindlustus/vabatahtlik-kindlustus.

Parimat soovides

Ülvi Rebane