Ravikindlustus


Küsimus: Kellele esitatakse haigusleht kui tööleping ei kehti aga ravikindlustus veel kehtib?19.05.2016

Tere
Oli 3 päeva kodus haige, 12.06 sattusin haiglasse (olen seal pikemalt), tööandja tegi ettepaneku lõpetada tööleping kokkuleppel, kuna teame, et seda tööd ma enam teha ei saa. 17.06 tõi tööandja mulle lepingu lõpetamise avalduse, kuhu kuupäevaks oli märgitud 06.05 2016. Kellele esitatakse haigusleht - tööleping ei kehti aga ravikindlustus kehtib kuni 06.07 2016 ja kas mingit haigusraha ka saada on?

Vastus: Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere

Kui töövõimetusleht algab kehtiva töösuhte ajal (ka siis kui töövõimetusleht väljastatakse töölepingu viimasel päeval), siis haigekassa maksab isikule hüvitist kuni töövõimetuslehe lõpuni, vaatamata sellele et töösuhe vahepeal lõpeb. Haigekassa maksab ajutise töövõimetushüvitist alates haigestumise 9.päevast hoolimata sellest, et töösuhe vahepeal lõpeb. Töövõimetuslehe lõppedes tuleb teavitada oma endist tööandjat, kes töövõimetuslehe andmed haigekassale elektroonselt edastab.

Haldusmenetluse seaduse § 5 lõike 5 kohaselt kohaldatakse menetluse alguses kehtinud õigusnorme, kui haldusmenetlust reguleerivad õigusnormid menetluse ajal muutuvad.
Seega maksab Eesti Haigekassa ajutise töövõimetuse hüvitist töövõimetuslehe alusel kuni ajutise töövõimetuse lõpuni ehk kuni tervenemiseni olenemata asjaolust, et töösuhe on enne töövõime taastumist lõppenud.

Parimate soovidega

Pille Sõõrde
Eesti Haigekassa