Ravikindlustus


Küsimus: Kuidas saan välismaa kodakondsusega 79-aastasele vanaemale ravikindlustuse kui ükski kindlustus nii eakalt ei kindlusta?28.09.2016

Tere!
Elamisloa saamise üheks tingimuseks on kehtiva ravikindlustuse vormistamine. Minu 79-aastane Venemaa kodakondsusega vanaema nüüd on elamisloa saanud ning peaksin talle ravikindlustust tegema. Kuid nii vanu inimesi keegi kindlustusbüroodest kindlustada ei taha. Ainus büroo pakub kuni 80-aastastele inimestele ravikindlustust aastamaksega ca 1800 eurot, kuid kui vanaema saab 80-aastaseks, siis ka nemad teda enam ei kindlusta. Mida saaksin teha, et seadust täita (elamisluba) ning ka mingit meditsiinilist abi vanaemale saada (tal õnneks kroonilisi ega äkilisi haigusi hetkel pole)?

Vastus: Eesti Haigekassa, www.haigekassa.ee

Tere

Ravikindlustuse seadus annab välisriigist pensioni saavale isikule võimaluse sõlmida haigekassaga nn vabatahtlik kindlustusleping, mille alusel võrdsustatakse ta kindlustatud isikuga.

Lepingu tüüptingimused ja avalduse leiate haigekassa kodulehelt https://www.haigekassa.ee/et/inimesele/kindlustus/vabatahtlik-kindlustus.

Parimat soovides
Ülvi Rebane