Töötervishoid ja tööohutus


Küsimus: Kas lastevanematel on õigus tungida minu klassiruumi ilma kokkuleppeta, tunnen, et mind kiusatakse nende poolt?12.03.2018

Olen sellest sügisest esimest aastat koolis õpetaja ja hetkeks on välja kujunenud olukord, kus vanemad on mind rünnanud. Teinud erinevaid meilivestluseid, koosolekuid ja ma ei teagi täpselt mida kõike veel, süüdistanud mind absurdsetes ja valede süüdistustena. Ahistavad mind kirjadele mitte vastamisega ja oma laste muredega minu poole ei pöördu, hiljem räägivad, et ma ei tee neist välja ja ei tegele probleemiga.
Klassis on üks lapsevanem, kes ässitab teisi, keelas neil tulla arenguvestlusele ja minuga suhelda. (Kahjuks on ta suutnud pöörata minu vastu pooled klassivanemad). Tunnen, et olen nurka surutud, mulle meeldib mu töö ja ma ei tahaks sealt ära tulla aga hetkel ei oska ma midagi teha. Koosolek mida vanemad nõudsid on ka varsti.
Juhtkonna poolt toetust ei tunne ja olen oma murega üksi.
Hetkel on mul tekkinud täielik unetus ja olen väga mures enda tervise pärast käed värisevad, pea valutab. Kas vanematel on õigus nõuda koosolekut ilma kindlate tõestust omavate tõenditeta? Süüdistada asjades, mida teinud ei ole? Tungida minu klassiruumi ilma kokkuleppeta, lihtsalt tulla suvalisel ajal tundi vaatama? Korduvate kutsete peale, koos lapsega probleeme lahendama ei tule (kui need olemas on).

Vastus: Kristi Jõeorg, Tööohutuse spetsialist, Riskianalüüs OÜ, www.riskianaluus.ee

Tere,

Uurisin antud teemat ja lahendusena saaksin välja pakkuda järgmist:
Kui Teil on tekkinud vastuseis osade lastevanematega ja ei saa ka kooli juhtkonnalt abi, siis tasuks kaasata kolmas osapool ehk Haridusamet.

Haridusametis on koolidele määratud kuraatorid ning saate oma kooli kuraatorile helistada või kirjutada ning nõu küsida.

http://www.tallinn.ee/est/haridus/Koolide-kuraatorid-2

Võimalik on ka saata üldine kiri murega:
http://www.tallinn.ee/haridus/tagasiside?id=7

Parimat soovides,
Kristi Jõeorg