Töötervishoid ja tööohutus


Küsimus: Kas vana trauma ägenemine töö ajal on tööõnnetusena arvesse võetav?24.04.2012

Tere.
13. aprill tööd tehes lõi välja vana spordivigastus(põlv), mis õhtul muutus veel hullemaks. 20. aprill lasin end haiglasse toimetada, kus anti esmaabi. Seal rääkisin oma loo ära aga ei mainunud, et käisin reedel tööl ja et seal muutus asi hullemaks, ütlesin, et nädala alguses tundsin kergelt, et põlv pole päris korras, mis oli muidugi ka tõsi. Praegu olen haiguslehel. 25. aprill on mul ortopeedi juurde aeg. Kuna ei tea, milline lähitulevik mind ootab, siis täna, reedel, 20. aprillil, tekkiski küsimus, kuidas oleks kõige arukam viis edasi tegutseda? Kas töökindlustus või lihtsalt haigusleht?
On mul võimalus see vigastus tööõnnetuseks märkida?

Vastus: Kristi Jõeorg, Tööohutuse spetsialist, Riskianalüüs OÜ, www.riskianaluus.ee

Tere!

Tööõnnetus on töötaja tervisekahjustus, mis toimus tööandja antud ülesannet täites või muul tema loal tehtaval tööl, tööaja hulka arvataval vaheajal või muul tööandja huvides tegutsemise ajal. Tööõnnetuseks saab lugeda vaid sellist tekkinud vigastust, mis on otseselt seotud töö tegemisega tööandja huvides ning seotud töökeskkonna ohuteguritega.
Hetkel on mõistlik võtta haigusleht ja teavitada tööandjat enda probleemist, et edaspidi oleks võimalik arvestada Teie põlve seisundit tööülesannete määramisel ja kujundamisel, et mitte süvendada põlve probleemi.

Päikest!