Töötervishoid ja tööohutus


Küsimus: Kas tööohutus/töökaitse spetsialist oleks pidanud ka töötajatega vestlema, et töötingimustest aru saada?08.11.2013

Tere
Pöördun jälle Teie poole.
Eelmine küsimus-vastus
http://www.vastused.ee/loe/sotsiaalne-turvalisus/tootervishoid-ja-tooohutus/5297/kuidas-lahendada-tool-tervisele.html

Täna, 08.11.2013 võin öelda, et olukord on sama. Meil käis kohal küll tööohutus/töökaitse spetsialist. Kasu sellest aga ei olnud, kuna ta käis aprillis, kui oli üsna soe. Lisaks oli tema tulek ette teada. Kas nii on üldse õige? Siis ei näe kunagi täit tõde. Kummaline oli ka see, et see daam vestles vaid tööandjaga ja mina talle oma talvist muret kurta ei saanud. Jah, ma nüüd plaaningi töölepingu erakorralist ülesütlemist, kuna olin jaanuaris kopsupõletikus selle külmetamise tagajärjel. Aga see ei lahenda veel olukorda, järgmine töötaja on samas olukorras.

Lisaks huvitab mind ka see, kas mul on võimalik midagi ette võtta selles osas, et töö on kahjustanud minu tervist. Peale selle kopsupõletiku põdemist, on bronh ja kops nii nõrk, et köha on väga kerge tulema. Ometi ei põdenud ma enne seda talvist haigust kunagi külmetushaigusi ja köha ja nohu olid mulle tundmatud asjad.

Vastus: Kristi Jõeorg, Tööohutuse spetsialist, Riskianalüüs OÜ, www.riskianaluus.ee

Tere!
Tööinspektoril on õigus tööandjat ette teavitada enda tulekust.

Tervisekahjustuse korral peaksite kõigepealt pöörduma töötervishoiuarsti poole, kes teeb selgeks, kas tegemist on kutsehaigusega. Töötervishoiuarsti poolt pandud kutsehaiguse diagnoos tähendab seda, et töötervishoiuarst on välja selgitanud ja leidnud seosed töökeskkonnaohutegurite mõjude ja terviseprobleemide vahel. Kutsehaiguse tuvastamise järel on töötajal ametlikule uurimisele ja lõppjäreldustele tuginedes õigus nõuda töötervishoiu ja tööohutuse seadusele tuginedes tööandjalt töötaja tervisele tekitatud kahju hüvitamist. Vastavalt Võlaõigusseadusele on kahju hüvitamise nõudeaeg 5 aastat tekkinud kahju tuvastamise hetkest.

Parimat soovides,
Kristi Jõeorg