Ventilatsioon ja jahutus


Küsimus: Tubakasuits tuleb õuest tuppa, mida teha?01.12.2011

Elan 1-toalises korteris. Ülevalt naaber ja vastast naaber suitsetavad oma rõdul, sealt tuleb väga tugev hais minu tuppa, mis asub teises maja küljes. Minu arvates tuleb kusagilt paneelide vahelt. Naabrite rõdult panin kinni kõik augud, aga kasu midagi. Rohkem ei saa mina seal midagi teha, naabriga kokkuleppele ei saa mitte rõdul suitsetada. Aknad ja uks on korteril vahetatud. Meil on maja hõre ja renoveerimata, tuba külm, tuppa puhub tuul seina vahelt, nii et õhk liigub küll, aga kas ka õigesti? Kes oskaks kontrollida ja millega parandada seda viga, sest elu on muutumas võimatuks?

Vastus: Martin Viisileht, jahutussüsteemide müügijuht, City Kliima OÜ, www.citykliima.ee

Tervist!
Loomuliku väljatõmbeventilatsiooni korral siseneb õhk hoonesse väliskonstruktsioonide ebatiheduste kaudu ning väljub ventilatsioonilõõrist. Juhul, kui plastaknaid hoitakse suletud asendis, sisenebki värske õhk koos tubakasuitsuga “kusagilt paneelide vahelt”.

Olukorraga tutvumata on lahendust raske pakkuda kuid ilmselt tuleks tekitada värske õhu juurdevool suitsuvabast tsoonist – akende mikrotuulutuse, värskeõhuklapi või sissepuhkeventilaatori abil. Kuna tegu on väikese korteriga ning suitsetavad naabrid piiravad igast küljest, ei ole selleks ilmselt üleliia palju võimalusi.

Kõne alla võib tulla ka suitsuhaisu eemaldav õhupuhasti/ionisaator. Helistage, lepime kohtumise kokku.

Martin Viisileht
517 3057