Sisekujundus


Küsimus: Kui palju võiks jääda ruumi köögisaare jaoks?24.04.2012

Tere!
Palun andke nõu. Planeerin köögimööbli tegemist. Köögi sein on 3 m pikk ja külg 1.80. Mulle tundub, et kui planeerida mööbel ritta pannes, jääb 3 m lühikeseks. L-kujuline ei jää ilus, tundub mulle. Küsimus siis, planeeriksin 3 meetrit köögiseina ja paneks saarele valamu? Palju peaks minimaalselt jätma köögi kappide ja saare vahele liikumiseks ruumi? Mulle endale tundub, et pinda jääb natsa väheks? Tahan enne ise teada kuidas mööblit planeerin, sest arvan, et köögimööbli firmades tehakse nii, nagu ise tahad ja kui ei tea mida tahad, siis käkerdatakse midagi kokku, mida hiljem võid kahetseda. Kas on nii? Võibolla eksin ka. Aitähh vastuse eest!

Vastus: Kristiina Eljand-Roosimaa, Stilist,Sise-disainer, KEi Kristiina Eljand Interiors, www.roselandinteriors.ca

Tere hommikust :),

Kui ruumi on saare jaoks, siis on see kindlasti parem kui L-kujuline lahendus. Pika rea ja saare vahele võiks vähemalt jääda 1100 mm. Mitte palju vähem, kui kannatab. Miinimum oleks selline 950 mm, arvestama ju peab, kui sahtli välja tõmbad ühelt või teiselt poolt, siis ise sinna vahele ka ära mahuksid.
Valamu saarele on sobilik, kui saab vett ehituslikult vedada, samas, kui ei, siis pigem hoiaks valamu pikal real ja ehk pliidiplaadi koos õhupuhastajaga saarele. Jääks selline koht, kus perega, sõpradega koos kokkamist harrastada. See muidugi sõltub paljuski sellest, mis varustusega köök on ja kui palju kodus süüa tehakse. Soovitan ka laiemaid sahtleid vs. kapiuksed. Sahtlitest on parem asju kätte saada, kuna siinid avanevad 100% ja kõik on nähtaval. Saart soovitaks ka planeerida selliselt (peale standard-kapisügavuse, mis 60 cm), et jääks ümberringi ka istumisruumi põlvedele. Saare sügavus võiks olla vähemalt 80 cm, kui mitte rohkem. Ümber saare võiks jääda ikkagi vähemalt 100 cm - 120 cm liikumist.
Kristiina