Sisekujundus


Küsimus: Mis värvi ruloosid valida?22.05.2012

Tere hea sisekujundaja.
Küsin nõu, sest hädasti ona vaja elutuppa tellida rulood, just päikese katteks. Olen kimpus värvivalikuga. Hiljem lisaksin lihtsad seinatooni kardinad külgedele.
Maja on palkmaja, akna piideliistud tumehallid. Seinad on vanilje, natuke sinepi poole. Kamin ja üks elutoa sein valkjas hallipoolne. Põrandal tumepruun laud, samuti hallipoolne.
Elutuba läheb üle söögitoaks-köögiks. Kõik on avatud. Köögi poole jääb ka 2 väiksemat akent, mis peaks hiljem kooskõlastuma elutoaga. Toas on lilleline tigudiivanikomplekt. Diivanil domineerivad toonid on oliiv, duckegg, helesinine, hall, virsik, lilla.
Praegu mõtlen, kas on õige valida stiililt lihtne sirge ruloo tumehalli värvi või valida roomakardinaid. Mida arvate? Telekakapp ja köögimööbel on puudu, need tulevad stiililt uued.
Tänud vastamast:))

Vastus: Kristiina Eljand-Roosimaa, Stilist,Sise-disainer, KEi Kristiina Eljand Interiors, www.roselandinteriors.ca

Tere,
Tigudiivan on ise juba intensiivne element ruumis, seega ei pakuks miskit sellist, mis sellega võistlema või konkureerima hakkaks. Mina aga soovitaksin isegi oliivi tooni ja ehk võib seal sees olla säbru või vabalt ka lihtne sile ruloo. Tekstiil muidugi ise annab hubasust juurde, et võite ka võtta eesmärgiks teha rulood puhtalt praktilisuse mõttes tumehallid nagu on aknaraamid ning tuua sisse tekstiili, mis haakuks värvitoonidelt diivanikattega ja mis looks hubast meeleolu. Pigem oleks see dekoratiivne element.
Jõudu, Kristiina