Sisekujundus


Küsimus: Mis toone võiks kasutada esiku ja köögi värvimiseks?11.04.2013

Tere!
Sooviksin nõu esiku ja köögi värvi valimisel tulevasse kodusse. Esik ja köök on üksteisele suhteliselt avatud (uks puudub). Esikus on mitu tumepruuni ust, köögimööbel tuleb naturaalvalge tamme laminaadist tasapinnaga ja tasapinna tagusega, laud on õlitatud tammest. Esik on suhteliselt pime, kööki paistab lõunane ja õhtune päike.
Ise mõtlesin, et äkki värvida esik helesiniseks (kas sobib tumepruuniga?), köök aga mahedaks kollaseks ja tuua sisse siniseid detaile (rulood, käterätid). Kas kontrast liiga järsk ei tule? Äkki on parem hoopis esik värvida puudrivärvi roosakaks ja köök heledaks kollaseks? Päris valge mulle ei meeldi.
Suur tänu Teile!

Vastus: Kristiina Eljand-Roosimaa, Stilist,Sise-disainer, KEi Kristiina Eljand Interiors, www.roselandinteriors.ca

Tere!
Olen kuulnud, et kevad eestimaal kuidagi ei taha tulla :). Helesinine üldiselt pruuniga sobib hästi. On isegi hea kontrast. Samas helesinine on selline oma omadustelt hästi rahulik ja rahustav, isegi uimastav toon. Mina isegi julgeks miskit rõõmsamat ka esikusse tuua, ehk miskit terracotta toonides ja kui te mõtlesite kööki ka edasi kollasega minna, siis on ideaalne kooslus koos tumepruuniga.

Edu, Kristiina